Rapport från mötet den 13 feb

Här får du en kort sammanställning av vad som hände på mötet igår (13 februari).

Vi var fyra närvarande. Många som hade tänkt komma fick förhinder. Men det blev intressanta diskussioner. Ingen av de som var på mötet var i dagsläget intresserade av att gå med i feministiskt initiativ (utom undertecknad givetvis J), men vi har blivit tillräckligt många med anmälningar via nätet för att bilda en grupp ändå. Mötet innehöll mycket diskussion om feministiska frågor och frågor om jämställdhet generellt. Den mest konkreta idén var att starta upp ett generellt feministiskt/jämställdhetsförespråkande nätverk i Nora som är partipolitiskt obundet. Vi pratade så om att eventuellt forma det som en öppen grupp på facebook med ett enkelt och tydligt ramverk som innehöll jämställdhet, antirasism, god ton och tolerans som riktlinjer för gruppen. Denna grupp skulle sedan kunna vara en opinionsbildande grupp, en grupp i vilken man delar idéer med varandra, tipsar om intressanta saker avseende jämställdhet o.s.v. Vi pratade också mycket om att försöka skapa en positiv grupp med en vilja att lyfta många goda nyheter. J Ett namn för en sådan grupp kom vi inte fram till och inte heller vem som skulle administrera/sköta den. Vad avser feministiskt initiativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *