Rapport från F!-möte den 30 mars 2017

Underbart! Jag kan inte sluta att förundras och glädjas över det stora antalet människor som visar intresse för feminismen i Nora.  Idag var det 3 nya intresserade på mötet som vi hade på Kungsgatan 10 i Nora. Tre. Nya. Facebookgruppen innehåller knappt 20 intresserade personer. Kanske inte låter så mycket för några av er, men min tidigare erfarenhet av politik på kommunal nivå är detta ett glädjande och hårresande stort intresse. Nästan magiskt faktiskt!

Idag lärde vi som var där att känna varandra lite och vi diskuterade alla möjliga frågor från förlossningsvård och köer till sjukvården och snedfördelning av resurser till jämställdhetskampen i mellanöstern och hållbart husbyggande.

Vi pratade även mycket om hur vi ska gå vidare med vår fina F!-grupp. Enkelt skissat skulle man kunna sammanfatta diskussionen som sådan att vi nu vill komma igång med mer politisk diskussion om feministiskt initiativs politik på riksnivå och hur det skulle kunna ta sig uttryck här i Nora. Vi vill inledningsvis hålla diskussioner utan krav på att komma fram till något gemensamt, mer låta våra tankar växa med varandra. Parallellt med detta vill vi bygga upp antalet medlemmar och personer som är intresserade av F! i Nora.  Den kanske viktigaste slutsatsen är att vi behöver våga vara öppna  (så att man kan få känna sig delaktig utan att känna sig tvingad till medlemskap) och att vi vågar bjuda våra vänner både i verkligheten och i sociala medier att hänga med och lyssna eller prata feminism med oss. Mun till mun metoden bygger gräsrotsrörelser starka.

Nästa mötesdatum blev inte bestämt, men vi återkommer med det och lokal så snart det är bestämt.

Nu ska jag lägga mig och somna gott.

William

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *