Manlig majoritet på medlemsmöte!

Igår (11/4) hade vi ett möte på Hjernet i Nora och jag kan inte värja mig från känslan att vi är på väg att skapa något mycket nytt och mycket spännande i Nora. Och varför skulle jag vilja värja mig från en sådan känsla?

Under de veckor som gått sedan jag tog initiativet till feministiskt initiativ i Nora är det så många som visar intresse. Jag kan räkna in mer än tio olika personer som kommit på mötena, samt nästan lika många som visat intresse men haft förhinder. De gånger jag stannat och pratat med människor i affären, parkeringen eller i någon kö har varit förvånande ofta. Det är jättemånga intresserade – på väldigt kort tid. När jag tog initiativet för några veckor sedan var det tre medlemmar i hela kommunen. Många har uppenbarligen väntat på ett feministiskt initiativ i Nora!

Glädjande är också att både mån och kvinnor kommer och förstår att vi inte driver en fråga för en minoritet, utan en majoritet – nämligen för människor. På mötet igår kväll där det var tre män och två kvinnor närvarande. Vi åt popcorn och mariekex, till det drack vi pulverkaffe. Både skönt och trevligt. Sedan pratade vi mycket också förstås. Många intressanta tankar och idéer hann avhandlas kring ordet ”Jämställdhet”. Vi pratade om förhållningssättet gentemot hedersförtryck och våld, om separata badtider för kvinnor, om medias sätt att bevaka verkligheten och deras urval, om skatteflyktingar och ”vanliga” flyktingar, om det biologiskt kvinnliga och manliga och om genus, om lönesättning för män och kvinnor på samma arbetsplats, om arbetssituationen inom hemtjänsten och om att alla är vinnare i jämställdhetsprojektet!

Vi beslutade om att direkt efter påsk publicera en debattartikel och affischera kring F! syn på föräldraförsäkringen och hur vi kan uppnå jämställd uttag av dagarna med barnen. Vi pratade om nödvändigheten att dela upp arbetet mellan medlemmarna så att vi alla får en hanterbar uppgift, samtidigt som vi måste vara en tillåtande grupp där det alltid är okej om en inte hunnit med eller orkat göra det en tänkt. Vi pratade dessutom om vikten av bilder och filmer av oss och våra frågor i sociala medier. Därför kommer jag snart att gå ut med en fråga till alla som visat intresse ör F! i Nora, huruvida en vill vara med på hemsidan med bild och namn. Ju fler som associeras till F! i kommunen, desto fler personliga kopplingar finns det oss. Vi tror att det är ett bra sätt för människor att närma sig oss. Det känns tryggare om någon man känner redan är med, förstås.Mötet fortsatte sedan att diskutera praktiska frågor för Feminististkt initiativ i Nora. Praktiska och superhäftiga! Vi har nämligen satt datum för bildandet av en F! förening. Det kommer att ske den 29 maj. Vill du vara med där så se till att betala medlemskap så fort du bara kan, eftersom det bara är medlemmar som kan delta på just det mötet. Men vi kan inte vänta så länge med att träffas. Vi vill prata mer, tänka mer och äta mer popcorn. Därför har vi också satt ett nästa datum för samtal till den 25 april på Hjernet. Då är alla välkomna – även ni som inte är medlemmar!

Det händer så mycket. Det är kul. Vi är bra tillsammans!

Sköt om er.

/William

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *